Rabu, 10 Julai 2013

Diari Ramadan 1

Alhamdulillah tahun ini berpeluang bertemu ramadan sekali lagi. Allah..nikmat Tuhanmu yang manakah mahu didustakan lagi.

Hari ini cuti umum. Alhamdulillah dapat sambut ramadan dalam suasana yang tenang. Anak-anak pun tidak ke rumah pengasuh. Luar biasa sekali tenaga si kakak. Dari mula celik mata di awal pagi sehingga malam masih aktif bergerak ^_^  Adik masih kurang sihat namun sama aktif dengan si kakak.

Saya kira hari ini saya mendapat 'hadiah' ramadan. Khaulah mampu membaca semua huruf berbaris atas di dalam buku Al-Furqan 1. Masya Allah. Hari ini Khaulah berusia 2 tahun 8 bulan 16 hari. Terima kasih Allah. Saya menginsafi diri yang masih belum mampu mampu menjadi ibu terbaik namun saya cuba memperbaiki diri dari masa ke semasa. ..

Benarlah ya, anak-anak kecil ini mempunyai ingatan yang sangat kuat. Sangat rugi sekiranya kita tidak memanfaatkannya secara optimum.. semoga Allah memberi ruang dan masa lagi kepada kami suami isteri untuk mendidik anak-anak kami mengikut syariat-Nya. Ameenn... ^_^
Jom perbaiki diri sempena bulan yang mulis ini. Tingkatkan KUALITI ibadah kita. Ingatan untuk diri sendiri juga.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan