Ahad, 2 Ogos 2015

Doa kepada orang yang memberi makan dan minum

بسم الله الرحمن الرحيم

Selagi Syawal belum habis selagi itulah ada jemputan rumah terbuka. Alhamdulillah moga Allah tambahkan rezeki kepada tuan rumah yang menjamu makan dan minum kepada orang lain :)

Atas keterbatasan waktu, ada juga jemputan yang tidak dapat dihadiri. Harapnya tuan rumah tidak kecil hati ^_^

Dalam menghadiri majlis rumah terbuka atau berhari raya di rumah orang, jangan lupa menjaga beberapa perkara. Ada beberapa dosa yang popular dilakukan semasa berhari raya. Antaranya ialah batasan aurat - bersalaman antara bukan mahram, bertabaruj - berlebihan dalam berhias bagi perempuan dan tidak menjaga waktu solat.

Antara sunnah yang dianjurkan oleh Rasulullah Sollallahu Alaihi Wasallam ialah membaca doa kepada orang yang memberi kita makan dan minum. 

Sumber gambar : Hisnul Muslim

Barakallahufik.

1 ulasan:

  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    BalasPadam