Selasa, 4 Ogos 2015

Pelancaran NILAM Guru dan Staf

Bismillahirrahmanirrahim.

Pernah dengar Program NILAM? Bagi yang kurang pasti, NILAM ialah singkatan daripada Nadi Ilmu Amalan Membaca yang dilaksanakan di sekolah-sekolah oleh pihak Kementerian Pelajaran Malaysia di bawah program Galakan Membaca.

"Baca Buku, Buka Dunia"

"Membaca meluaskan minda"

.
.
.

Dan pelbagai lagi "quote" mengenai buku yang tersebar di serata alam. Mengapa perlu membaca? Ya, kita membaca kerana Allah. Ayat suci Al-Quran yang pertama turun juga memperlihatkan akan kepentingan membaca.

Hari ini, kami berpeluang melancarkan Program NILAM untuk Guru dan Staf di SKPK Melaka. Program ini berjalan seiring dengan Projek Wakaf Ilmu di mana guru dan staf mewakafkan sebuah buku dan diletakkan di dalam Rumah Mini - Wakaf Ilmu.

Saya mengambil konsep Little Free Library yang berkonsepkan memberi pinjaman buku secara percuma dan diletakkan di satu sudut di kawasan kediaman.
Comel tak Mini perpustakaan kami? ;)

1 ulasan:

  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    BalasPadam