Isnin, 3 Ogos 2015

Mati itu pasti

بسم الله الرحمن الرحيم

Subhanallah Alhamdulillah Allahu akbar, hari ini menerima perkhabaran seorang guru meninggal dunia kerana terbakar di rumahnya. Menurut sebaran di media sosial beliau dikatakan membunuh diri namun begitu sumber dari ahli keluarganya mengatakan sebaliknya. 

Buatan orang atau sihir sememangnya satu perkara yang amat digeruni. Namun kita perlu yakin bahawa segala sesuatu adalah berlaku dengan keizinan Allah. Bagi mengelak perkara ini kita perlu menjaga solat dan mengaji al-Quran. Itulah benteng pertahanan diri kita yang telah Allah dan Rasulullah Sollallahu Alaihi wasallam pesankan.

Di hari yang lain, seorang jiran sekampung saya meninggal dunia. Namun, kematiannya menimbulkan sebak di dada. Beliau meninggal dunia di masjid qariah selepas solat. Sempat berzikir astaghfirullah (3x) dan mengucapkan La ila ha illallah lalu rebah. 

Ya Allah, mereka ini telah Kau jemput pulang. Bagaimana keadaanku nanti? Ampunkan daku Ya Allah. Ampunkan dosa ibu bapaku, suami, anak-anak dan kaum keluargaku. Temukan kami di syurga-Mu Ya Allah. Amin....1 ulasan:

  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    BalasPadam